Štih (@Libertarec) premagal Možino

Na tekmovanju Janšist Leta 2020 še vedno potekajo "playoff" dvoboji osmine finala.

Odoo • Text and Image

S kandidatoma Jožetom Možino (@JozeMozina) in Tomažem Štihom (@Libertarec) se je žreb res malo poigral, saj sta že v prvem krogu tekmovanja naletela na zelo močnega nasprotnika.

Odoo - Sample 1 for three columns
Odoo - Sample 2 for three columns

Ta dvoboj lahko označimo kar za "finale pred finalom" in vsekakor gre, kot smo napisali že v naši prejšnji objavi, za pravi derbi.

Jože Možina je dolgoletni Janšev analpinist, ki na RTV Slovenija širi janšistične teorije zarot in revizionizem zgodovine. Je edini, ki zmore interviju z infektologinjo (Beović) spreobrniti "v zgodbo o Udbi in bivšem režimu".

Za janšizem in stranko SDS je Jože Možina enostavno neprecenljiv, saj s pomočjo dometa, ki ga ima njegov delodajalec (javna RTV) revidira dogodke izpred 70ih let ter enači nacifašizem s tedanjo OF. Prav na tej reviziji oz. zmoti je zgrajena celotna ideja janšizma.
Odoo • Text and Image

V drugem kotu pa imamo proti-imigrantskega emigranta Tomaža Štiha, ki je bolj znan po svojem Twitter vzdevku "Libertarec" oz. "Libertardec". Tako kot njegov idol Janez Janša tudi on na Twitter-ju napada vse skupine ljudi, ki niso v skladu z janšistično mislijo.

Čeprav je glede na komentarje naključnih mimoidočih twitterašev bolje kazalo Možini, je na koncu z rezultatom 109 proti 81 zmagal Štih. Kljub dometu in moči, ki jo premore televizijska propaganda Možine, izgleda, da je Štih še vseeno večji janšist. Pri dveh tako kvalitetnih kandidatih je razplet res zelo težko analizirati, a ne pozabimo, da bo tekmovanje trajalo še nekaj časa in da bomo še priča takšnim derbijem.

Na tekmovanju torej ne bomo več videli Jožeta Možine, kar še dodatno podkrepi tezo, da je konkurenca zares huda. Čakamo še na dva dvoboja osmine finala, v četrtfinalu pa bodo praktično vsi dvoboji že derbiji!

Odoo • Image and Text

Glasovanje poteka vsak ponedeljek in tekmovanje lahko spremljate na tej povezavi.


Tekmovanje za Janšista leta