Tekmovanje za Janšista leta

Janšist Leta 2020

Že pet tednov poteka tekmovanje za prestižni naslov Janšist leta. Zmagovalec bo domov odnesel Zlati piškot. Tekmovanje se je začelo 14. septembra, ko sta se v prvem dvoboju pomerila Žiga Turk (@ZigaTurk) in Božidar Novak (@NovakBozidar). Prepričljivo je zmagal Turk s 110 proti 33. Čeprav je Novak med glasovanjem grdo obračunal z organizatorjem tekmovanja (@vladozlom), mu to ni prineslo dovolj glasov, da bi lahko premagal kralja lažnih novic Turka.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

V drugem dvoboju je dolgoletni SDS pisun Joze Biščak (@JozeBiscak) po razočaranju izgubil proti Borisu Tomašiču (@NeMaramButlov). Končni rezultat je bil kar 35:89. Organizator tekmovanja @vladozlom je poraz Biščaka komentiral tako:

Odoo • Image and Text
"Spopad generacij izločil enega najbolj lojalnih in dolgoletnih janšistov! Kot kaže, je TV propaganda @NeMaramButlov (89) bolj uspešna od tiskanega sovraštva @Demokracija1, po katerem je znan @JozeBiscak (35)."

V tretjem dvoboju je proti Blažu Mrevljetu (@mrevlje) pričakovano in prepričljivo (63:16) zmagal Peter "Janšič" Jančič (@peterjancic), pridni urednik režimskega medija Siol.net, ki je od letos dalje pod taktirko stranke SDS oz. madžarskega propagandnega aparatusa.
Tudi Jančič je poskušal točke nabirati kar sredi tekmovanja. Na Twitter-ju je zapisal, da je namen samega tekmovanja poziv k smrti tekmovalcev, uporabil je torej šolski primer janšističnega spina in si morebiti s tem še bolj utrdil zmago.
Odoo • Text and Image

V četrtem krogu sta se pomerila Bojan Požar (@bojanpozar) in Dejan Steinbuch (@steinbuch). Prvi je SDS pisun, za katerega se je izkazalo, da je že leta prisesan na državne jasli in se preživlja s fiktivnimi oglaševalskimi pogodbami pri državnih podjetjih. SDS pisun pa je tudi Steinbuch, je namreč odgovorni urednik enega izmed lokalnih madžarskih propagandnih portalov portalplus.si. S 70 glasovi proti 30 je suvereno zmagal Požar.

Favorit v 5. krogu je bil Matej Lahkovnik (@LahovnikMatej), janšist z dolgoletnimi lubrikantskimi vrlinami, ki ga odlikuje tudi občasni antisemitizem. Z 74 proti 45 je premagal novinarja v narekovajih Vinka Vasleta (@vinkovasle1). Vasleta je ob tem porazu doletela še ena "nevšečnost", Twitter mu je namreč zamrznil račun zaradi poveličevanja nasilja.

Odoo • Image and Text

Dobili smo torej že 5 četrtfinalistov in čakamo še na 3 dvoboje. Mitja Iršič (@MitjaIrsic) bo verjetno pometel s Sebastjanom Jeretičem (@NeuroVirtu). Obeta se nam veliki derbi med Jožetom Možino (@jozemozina) in Tomažem Štihom (@Libertarec), kjer bo rezultat gotovo tesen. V zadnjem krogu pa se bosta spopadla mladi up janšizma Aleš Ernecl (@alesernecl) in direktor Urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanija (@UrosUrbanija).

Nadaljne boje lahko spremljate na Twitter-ju v tej niti.

Odoo • Image and Text
Statistika September 2020