Pogosta vprašanja

Kaj je GreznicaBlok?

GreznicaBlok je storitev za masovno blokiranje twitter uporabnkov, ki v javnem diskurzu širijo sovraštvo.

Kako poteka blokiranje?

S prijavo z vašim Twitter računom storitvi GreznicaBlok omogočite, da v vašem imenu blokira druge Twitter uporabnike. Zahtevek za blokiranje podate s klikom na gumb/povezavo "Blokiraj listo".

GreznicaBlok potem pošilja zahtevke na Twitter in blokira uporabnike enega po enega. Ker Twitter omogoča samo en klic na minuto, je proces blokiranja zelo počasen. Blokiranje 60 uporabnikov traja 1 uro, oz. več, če je že kdo pred vami v vrsti.

Ali je uporaba storitve varna in zakaj storitev rabi toliko pravic?

Twitter za avtentikacijo uporablja protokol OAuth. GreznicaBlok ne hrani vašega gesla ali drugih osebnih podatkov, prav tako nima potrebe po trajnem hranjenju prijavnih podatkov. Ker GreznicaBlok blokira uporabnike v vašem imenu pa rabi "write" pravice. Twitter trenutno omogoča samo 3 nabore in ne posameznih pravic, recimo "pravico do blokiranja". Po uporabi storitve in po končanem blokiranju lahko pravice, ki ste jih dodelili aplikaciji odstranite v vašem Twitter računu na tej povezavi.

Pred časom sem uporabil(a) funkciijo blokiranja. Ali je za blokiranje na novo dodanih pripadnikov list potrebno ponovno blokiranje?

Da. "Naročnina" žal ni mogoča. Ko je postopek blokiranja končan, po določenem času seja s Twitter-jem poteče in potem GreznicaBlok ne more več blokirati v vašem imenu.