Statistika Maj - Junij 2020
Janez Janša, Žan Mahnič

@JJansaSDS OSEBNO

Tudi naš predsednik vlade in največje parlamentarne stranke Janez Janša (@JJansaSDS) po vzoru predsednika ZDA Donalda Trumpa (@realDonaldTrump) za obračunavanje z drugače mislečimi uporablja @Twitter. V mesecu maju 2020 smo našteli kar 2543 tvitov, retvitov in lajkov. Podobno je tudi v juniju: 180 tvitov, 2120 retvitov in 227 lajkov (skupaj 2527).

@JJansaSDS NASPROTI @XYZ (@ZanMahnic)

Za primerjavo lahko vzamemo Žana Mahniča (@ZanMahnic), ki je mnogo bolj zmeren uporabnik omrežja. V maju ima skupaj 377 tvitov, retvitov in lajkov, v juniju pa "samo" 271.

Maja je Janez Janša v povprečju naredil 6.6 tvitov, 6.1 lajkov in kar 67 retvitov na dan.
Odoo • Text and Image

Spodnja dva grafa prikazujeta primerjavo z Žanom Mahničem, ki je naredil 3.1 tvitov, 4.2 lajkov in 5.9 retvitov na dan.

Maj 2020:


Junij 2020:


@GreznicaBlok NAVEZA

Med računi, ki jih je v maju in juniju 2020 lajkal ali retvital Janez Janša na @JJansaSDS, najdemo zanimivo druščino. Sestavljajo jo mnogi pripadniki list na GreznicaBlok.si, storitvi skupinskega blokiranja profilov omrežja @Twitter, ki jo omogoča @GreznicaBlok.

Med 4269 retviti in 417 lajki se 575-krat pojavijo profili iz liste SDS mediji - Twitter časovnica brez madžarske propagande.

Tudi Revizionisti zgodovine, ljudje, ki potvarjajo zgodovinski zapis, so si prislužili kar 375 njegovih retvitov in 13 lajkov.

57-krat je retvital tudi račune z naše liste Žanovi boti - Boti iz žanove kleti na Terstenjakovi v Ljubljani.

V dani situaciji se niti ne gre čuditi, da je tudi lista Hejterji, na katero spadajo Rasisti, Ksenofobi, Homofobi, Identitarci in vsi ostali, ki sovražijo, v analiziranih dveh mesecih zabeležila kar 313 retvitov in 31 lajkov iz naslova profila @JJansaSDS.


Zanimiv je tudi pogled na graf državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žana Mahniča, ki prav tako lastnoročno upravlja profil @ZanMahnic.


Izgleda, da ima še najbolj rad Revizioniste. Glede na to kako malo interakcije ima v primerjavi z Janezom Janšo z Žanovimi Boti, pa bi lahko morda sklepali, da Žanova klet ni zares Žanova.

Deli:


Pisma podpore - Totalitarna kritika