Pisma podpore - Totalitarna kritika

Odziv, reakcija in nenazadnje tudi kritika so pogosta posledica neposredno in zgolj posredno prizadetih zaradi orodja, ki ga uporabnikom družbenega omrežja Twitter omogoča spletno mesto GreznicaBlok.si, ali statističnih podatkov, ki jih o mesečni aktivnosti PV Janeza Janše na profilu @JJansaSDS posreduje #GreznicaBlog. Sicer nepodpisan bralec, a z vzdevkom elektronskega naslova GottTag QuelleAmeise, ki ga brez večjih težav najdemo med komentatorji medijskega omrežja iz #GreznicaBlok liste SDS mediji (Twitter časovnica brez madžarske propagande) in med uporabniki omrežja Twitter - @gottag, je poslal "pismo podpore" z caps lock naslovom "KOMUNISTIČNA NEDEMOKRATČNA GREZNICA".

Rubriko Pisma podpore na #GreznicaBlog uvajamo, ker le gre za pisanje, v katerem je zaznati zavidljiv nivo slovnice, vsaj glede na ostale že prejete odzive, reakcije in "kritike", ter ker je že zgolj zaradi tega nanj mogoče tudi odgovoriti. Vsebina pa je skozi celotno pismo podobna. Izliv jeze, radodarno začinjen z revizionizmom zgodovine in serviran skupaj z obtožbami, da naj bi GreznicaBlok sodelovala v nekakšnem "komunističnem nasilju".

V slogu in kot po nareku velikega vodje, ki glede na vse svoje domnevne obveznosti tudi preko delovnega dneva res veliko tvita in retvita, nas bralec označi za godne, da po nas pridejo vozila z utripajočimi lučkami in nas osebe v belih haljah odpeljejo v posebne ustanove na ustrezno terapijo in zdravljenje.

Besedilo objavljamo v celoti in brez popravkov:

Človek bi se smejal, če ne bi bilo vse skupaj žalostno, pravzaprav tragično. Vaš portal je le še ena od komunajzarskih greznic, ki ne glede na to, da poudarjate svobodo izražanja in ste proti sovražnemu govoru, živite in delujete še v času oktobrske revolucije, skratka globoko ste zasidrani v preteklosti. Ste ideološko obremenjeni z komunizmom in levimi idejami. Odkrito simpatizirate le z nedemokratičnimi levimi-komunističnimi političnimi opcijami, kar pomeni kriminalno, mafijsko komunistično združbo sestavljeno iz skrajno lebih strank: LMŠ, SD, SAB in LEVICA, skratka ponosnih naslednikov zločinske komunistične partije, ki se klanjajo množičnim morilcem: Boris Kidrič in zločincem: Titu. Gojite tudi nerazumljivo sovraštvo do Janeza Janše in vseh drugače mislečih.

Sovražni ste do državljanov in drugače mislečih, ki se ne strinjajo s skrajno levo zločinsko komunistično bolano ideologijo. Poveličujete in spodbujate pa pohode sovraštva, grožnje s smrtjo, ogrožanje državljanov, kjer nekateri oblečeni v cape zločinske JNA grozite državljanom in širite sovraštvo.

Pravite, da se ne finacirate iz javnih sredstev. Pišete lahko karkoli, razumen človek, pa takoj vidi, da ste v resnici finacirani iz pokradenih milijard nedemokratičnih komunističnih struktur in vam je edini cilj škodovati državljanom, kot vsem komunistom, saj komunajzarji in levi mediji, kar tekmujete med seboj, kdo bo državljanom bolj škodoval. Če pa temu ni tako in v to celo verjamete, je pa vse skupaj še bolj zaskrbljujoče. Glede na vsebino ste godni le, da po vas pridejo vozila z utripajočimi lučkami in vas osebe v belih haljah odpeljejo v posebne ustanove na ustrezno terapijo in zdravljenje.

Državljane Slovenije in EU bi moralo biti strah pred totalitarističnim režimom kakršen vlada v Sloveniji, strah pred novinarji in mediji, spletnim stranem kot je: GreznicaBlog, ki razpihujejo sovraštvo, širijo neresnice in brez sramu blatijo državljane, kot to počnete na vaši spletni strani.

Ko mine čas komunizma, za vami ponavadi ostane le gora trupel in obubožano prebivalstvo.

Smrt fašizmu, nacizmu in komunizmu, čeprav je fašistična in nacistična golazen na našo srečo že pocrkala, ima le komunizem v Sloveniji še vedno prevladujoč vpliv in duši demokracijo.

Odgovor #GreznicaBlok & #GreznicaBlog:

Obtožba, da ne maramo stranke SDS, je utemeljena. Gre za edino politično grupacijo v Sloveniji, ki ima svoj lastni propagandni imperij, preko katerega širi dezinformacije. Prav tako je edina, ki si lahko privošči bot farme. To se nam je zdelo nekako nepošteno, pa ne toliko do njihovih političnih nasprotnikov, temveč do javnega diskurza, ki je v letu 2020 pristal na najnižji točki, odkar imamo samostojno državo.

Medijski aktivist in bloger Domen Savić je propagandni imperij stranke SDS poimenoval "tovarna sovraštva", podobno predsednik računskega sodišča Vesel, ki je uporabil izraz "tovarna zlobe". Verjamemo, da so spini na Novi24TV drugačni, a slovenski javnosti je v tem trenutku popolnoma jasno, da sovraštvo širi Janez Janša, skupaj s svojimi privrženci, katerih ujetnica je že 30 let celotna država..

Odoo • Image and Text

Opazke, da smo nekakšni podporniki totalitarizma, odločno zavračamo. Mar ni to razvidno že iz našega logotipa? Borimo se proti propagandnemu monopolu ene politične stranke, smo torej ZA demokratičnost političnega sistema ter javnega diskurza!

Zavračamo očitke, da simpatiziramo s strankama SD in SAB, saj sta obe naredili ogromno škode v slovenskem političnem prostoru. Nekateri njihovi pripadniki so tudi na listah #GreznicaBlok. Na drugi strani se stranki LMŠ in Levica še nista umazali s korupcijo, morda tudi zato, ker še nista dobili prave priložnosti pri koritih izvršne in zaknodajne oblasti, zato na našem portalu nista velikokrat omenjeni. Vzpostavitev orodja na https://GreznicaBlok.si je povsem politična, a civilno-družbena in grass-roots iniciativa za odstranitev sovražnega govora iz omrežja Twitter, ki je uporabnikom na voljo zastonj in prostovoljno.

Enako nesmiselne so obtožbe glede financiranja GreznicaBlok.si. Gre za povsem prostočasni projekt, ki financiranja ne rabi in obratovalnih stroškov praktično nima, časa pa vsem, ki spoštujemo epidemiološke ukrepe, tako ali tako ne primanjkuje. Morda pa si razvoj tovrstnih spletnih aplikacij vendarle predstavljate malo preveč abstraktno.

Morda tudi ne razumete, da so nekateri ljudje dandanes še zmožni samo-angažmaja, brez apetitov po dobičku in brez zunanjih vplivov ali ukazov. Ideologija janšizma je tako totalitarna, da v njej koncept aktivnega državljanstva enostavno ne obstaja. V vaši realnosti je samo en človek tisti, ki lahko odloča o vaši usodi. Veliki vodja, kult osebnosti. In kdor se ne strinja z njim, bo deležen takšnih pisem, kot je vaše. Vaša projekcija sveta je skrajno totalitarna, jezna in obenem žalostna.

#GreznicaBlok & #GreznicaBlog

Odoo • Image and Text
Janšist Leta 2020 je Peter Jančič