Janšist leta - Četrtfinalni pari

Na tekmovanju Janšist leta smo dobili vse četrtfinalne pare.

Odoo • Image and Text

V 7. dvoboju sta se pomerila zloglasni Mitja Iršič (@MitjaIrsic) in slovenski javnosti manj poznani Sebastjan Jeretič (@NeuroVirtu). Tudi Mitja Iršič je na Twitter-ju znan predvsem po širjenju janšistične propagande, zato si takšnega tekmovanja ne moremo predstavljati brez njega.

Odoo • Image and Text

V dvoboju je Iršič dobesedno pometel z Jeretičem. Razultat je bil vrtoglavih 103 proti 5. Iršičeva zmaga seveda ni presenečenje, je pa presenečenje visok rezultat in z njim se je Iršič morebiti celo zapisal med favorite za končno zmago.

Tudi 8. dvoboj je bil z vidika tekmovalnosti manj zanimiv. Pomerila sta se Uroš Urbanija (@UrosUrbanija) in pa mladi up Aleš Ernecl (@alesernecl). Urbanija je že na začetku pridobil občutno prednost in svoje vodstvo je skozi celoten potek glasovanja samo še stopnjeval.

A vendar pri teh dvobojih nikakor ne gre brez poskusov prehitevanja po desni. Ernecl je namreč twitter objavo, ki je naznanila glasovanje, retvital in tako glasoval sam zase, hkrati pa tudi svoje navijače pozval, da glasujejo zanj. Manever žal ni prinesel dovolj točk, da bi se zgodil preobrat, in Urbanija je zmagal z rezultatom 90 proti 19.

Ernecla torej ne bomo videli v četrtfinalu in bo moral srečo iskati v naslednji sezoni, je pa za tako mladega janšista že sama uvrstitev na tako elitno tekmovanje zavidljiv uspeh. Zagotovo mu bo uspelo tudi naslednje leto, rezen seveda če se bo vmes deradikaliziral. V tem primeru se na tekmovanje najbrž ne bo kvalificiral.

Odoo • Text and Image

Četrtfinalni pari so:

Deli članek



Statistika Oktober 2020