Janšist Leta 2020 je Peter Jančič

Na tekmovanju Janšist Leta je zmagal Peter "Janšič" Jančič (@peterjancic), ki je v finalnem dvoboju prepričljivo, a z relativno nizkim rezultatom 63 proti 18 premagal Uroša Urbanijo (@UrosUrbanija).

Odoo - Sample 1 for three columns
Odoo - Sample 2 for three columns

Do finala sta oba prehodila zelo težko pot. Urbanija (@UrosUrbanija) je moral premagati kar tri SDS Pisune: Bojana Požarja (@BojanPozar), Tomaža Štiha (@Libertarec) in Aleša Ernecla (@alesernecl). V finalu pa mu je žal zmanjkalo janšističnega naboja, da bi postal končni zmagovalec. Se pa na drugi starni veseli Jančič (@peterjancic), ki je preko velikega favorita Žige Turka (@ZigaTurk) in preko 'anti-kulturnika' Mitje Iršiča (@MitjaIrsic) prišel v finale ter tam pokazal, da je najbolj pomemben razpihovalec janšizma on in nihče drug.

Že po četrtfinalnem dvoboju z Žigo Turkom (@ZigaTurk) je postalo jasno, da je Janšič velik favorit za končno zmago.

Turk je bil namreč zelo samozavesten ter prepričan, da bo Janšist leta on. Opozarjal je tudi na pomankljivost v načinu glasovanja, saj naj bi bil tekmovalec v levem kotu (RT) v privilegiranem položaju.

Odoo • Text and Image

No, tokrat je bil v tem položaju on, a glasovi so se vseeno nagnili v prid Jančiču, ki je potem v polfinalu imel nekoliko lažje delo z Mitjo Iršičem (@MitjaIrsic), namreč zmaga nad Turkom, mu je zagotovo dala nek športni zagon.

Za razliko od situacije v zahodni konferenci, pa je bil v vzhodni konferenci nastop Uroša Urbanije (@UrosUrbanija) v finalu veliko presenečenje. Urbanija je presenetil že s svojo zmago nad Štihom (@Libertarec), nihče pa ni pričakoval, da bo premagal dolgoletnega "lubrikantskega potrčka" Bojana Požarja (@BojanPozar). Požar je na Twitter-ju poznan, po natolcevanjih, da so nasprotniki stranke SDS samo prisesanci na državne jasli, v letu 2020 pa se je izkazalo, da je to ubistvu on. Napajanje iz državnih jasli, medijski napadi na nasprotnike janšizma, širjenje madžarskih propagandnih sporočil, vse to ni bilo dovolj za zmago nad Urbanijo.

Veliki zmagovalec Peter Jančič (@peterjancic) si nedvomno zasluži "zlati piškot", škoda le, da je imel v finalu tako lahko delo, sicer pa je bilo tekmovanje zelo pestro, zabavno in polno presenečenj. Organizator (@vladozlom) je napovedal, da bo tekmovanje Janšist Leta tudi v letu 2021.

Odoo • Image and Text


Sledilnik Twito - konstruktivna kritika