Statistika November 2020

Katastrofalno epidemiološko stanje

V Sloveniji je novembra zaradi okužbe s covid19 umrlo 1127 ljudi. Spodnji graf prikazuje rast števila umrlih v zadnjih 3 mesecih.

Odoo • Text and Image

A Vlada Republike Slovenije, z Janezom Janšo (@JJansaSDS) na čelu, se je odločila, da se bo namesto z epidemijo raje ukvarjala s celovito preobrazbo družbe in prevzemom družbenih podsistemov. Medijski prostor želi spremeniti v propagandno mašinerijo strank SDS in tudi NSi. Sistematično napada in si podreja nadzorne institucije, od sodne veje oblasti do policije. To niso več le prvi znaki marveč so kar temelji fašizma; Janšizem mu torej ni zgolj podoben, je prej njegova sodobna, embrionalna slovenska izvedba.

@JJansaSDS OSEBNO

V zadnjih mesecih opažamo, da je Janez Janša zabredel še globje v svojo zasvojenost z družbenim omrežjem Twitter. V novembru smo zabeležili 248 tvitov, 2638 retvitov in 186 lajkov. Svoje dnevno povprečje tvitov je povečal na 8.3 (oktobra 7.4). Tudi 6.2 lajkov dnevno je več kot prejšnji mesec (5.4). Le dnevno povprečje retvitov je bilo v novembru 88, kar je 1 retvit manj kot v oktobru (89). V primerjavi z tviteraško super aktivnim oktobrom je torej svojo prisotnost na Twitter-ju še povečal. Potem je nekoliko lažje razumeti njegovo trditev, da člani vlade v zadnjem letu niso imeli več kot nekaj ur prostega časa. Twitteraške aktivnosti so ga očitno docela okupirale.

Zelo zanimiv je pogled na njegovo novembrsko tabelo retvitov. Na 1. mestu je jasno kar Janša sam - 172-krat je namreč retvital samega sebe. Na drugem mestu je njegov osrednji propagandni kanal @Nova24TV, na tretjem pa vladni račun @vladaRS, ki ga Janez Janša prav tako izrablja za prodajanje svoje vzporedne realnosti. Na 4. mestu z natančno 100 Janševimi retviti pa je režimski politični delavec, ki se med drugim preživlja s fiktivnimi oglaševalskimi pogodbami z državnimi podjetji in je na ta način že vrsto let prisesan na državne jasli. Gre seveda za Bojana Požarja (@BojanPozar), ki nenehno natolcuje, da so ljudje, ki ne podpirajo Janeza Janše, zgolj lenuhi, ki živijo na račun države, v resnici pa to počne on sam.

Tabela Janševih (@JJansaSDS) retvitov v novembru:

Uporabnik
Tip uporabnika
JJansaSDS retviti
@JJansaSDS
Retvita samega sebe
172
@Nova24TV
SDS Medij
167
@vladaRS
Se redno zlorablja za propagando
133
@BojanPozar
SDS Pisun
100
@Demokracija1
SDS Medij
83
@Libertarec
SDS Pisun
78
@JozeBiscak
SDS Pisun
53
@strankaSDS
Profil stranke SDS
53
@peterjancic
SDS Pisun
47
@DolinarJr
Zelo nesramen trol
41
@LahovnikMatej
SDS Pisun
39

Edini, ki v tej tabeli izstopa in ni del uradne propagandne mašinerije, je anonimni profil Jaka Dolinar (@DolinarJr). Ta je na twitterju poleg poveličevanja Janše poznan tudi po zelo sovražnih (in redno šovinističnih) objavah, uperjenenih proti vsem, ki ne spoštujejo lika in dela Janeza Janše. Da pokažemo, kakšen človek stoji za tem profilom, smo za pomoč zaprosili twitter profil @ObjaveIzKleti, ki se ukvarja z "lovljenjem" tovrstnih kletnih trolov in katerega sledenje absolutno priporočamo. Ob zaslonskih slikah, ki smo jih prejeli, nam je zastal dih.

Odoo • Image and Text
Odoo • Image and Text
Odoo - Sample 1 for three columns
Odoo - Sample 2 for three columns

Kot prikazuje zaslonska slika desno (oz. spodaj), pa Dolinar tudi ni najbolj bister. Tukaj se seveda pojavi vprašanje, zakaj bi nek predsednik vlade želel, da se ga povezuje s takšnim profilom, ne glede na to kdo v resnici stoji za njim. Kako se torej takšen profil lahko znajde med desetimi največkrat retvitanimi s strani Janeza Janše?

A kot se kaže že lep čas, sta prav sovražnost in plitkost intelekta takozvana nesmrtna duša janšizma.

Odoo • Text and Image

Po objavi članka smo prejeli informacijo, da je nekoč anonimni profil Jaka Dolinar že razkrinkan in sicer gre za zloglasnega tviteraša po imenu Darko Bulat (@Darko_Bulat).

Odoo - Sample 1 for three columns
Odoo - Sample 2 for three columns


@JJansaSDS & @vladaRS

Vladni twitter profil @vladaRS se je z nastopom 3. Janševe vlade prelevil v še eno orodje iz propagandnega inventarja Janeza Janše. Skozi ta profil zdaj v svet prihajajo sporočila, ki so po vsebini povsem enaka tistim, ki jih proizvaja @Nova24TV. Manipulacije se raztezajo od (kakopak) poveličevanja najbolj morilskega predsednika vlade v zgodovini Slovenije do zgodovinskega revizionizma domobranstva.

Vladni profil je v novembru nanizal 708 tvitov, 1109 retvitov in 5 lajkov, kar je relativno veliko. Skupaj s profilom še enega vidnega podpornika janšističnih metod Žige Turka (@ZigaTurk) sta do sedaj edina, ki se lahko vsaj približno primerjata z Janšo. Med drugim je profil @vladaRS 45-krat retvital Janeza Janšo (@JJansaSDS), prav tako 45-krat pa profile iz naše liste Revizonisti Zgodovine.

Krvavi Kalimero

Tudi 1127 smrti slovenskih državljanov v novembru (s tem pa praktično najslabša epidemiološka slika na svetu) Janeza Janše ni pripravilo, do tega, da bi se soočil z realnostjo in namesto bolezensko obsesivnega tvitanja raje (skupaj s svojo vlado) odstopil s položaja, ki mu očitno ni kos. Nasprotno.

Skozi cinične napade na Twitter-ju, zavajajoče in lažnjive nastope na RTV Slovenija in skozi svoja propagandna medijska trobila riše zrcalno sliko. V tej vzporedni realnosti je žrtev on. Spet, kot praktično že desetletja. In približno 1.800.000 Slovencev, ki politiki janšizma ni dalo svojega glasu, je očitno aktivno udeleženih v zaroto proti njemu in stranki SDS.

In kaj nas najverjetneje čaka v prihodnjem mesecu? Če citiramo zapis publicista in zgodovinarja Luke Lisjaka - "Ob takih številkah lahko zdaj pričakujemo še kreganje na tviterju s papežem?"

Janez "Cringe" Janša AKA Maršal Twito